STRÖMBLADS

UTVÄNDIGT LINSYSTEM

Flaggstång med utvändig lina, för traditionell flaggning

Flaggstängerna är tillverkade i fiberarmerad polyester, som ger flaggstången suveräna egenskaper – lätt och stark. Strömblads Flaggstång är enkel att montera. Den är okänslig för kyla, värme, solljus, röta och fukt.

Standardlängderna på flaggstång är 6, 8, 9, 10, 12, 14, 16 och 18 m. Andra längder kan specialbeställas.

 

Markfästet är av gångjärnstyp, vilket gör att flaggstången lätt kan fällas. Fästet kan monteras i berg eller jord. För flaggstångslängder 6-12 meter används ett trepunktsfäste och för 14-18 m ett fyrpunktsfäste. För olika montagetyper se vidare under montering.

 

Vi har även U-balkstänger för montage i gamla fästen – dubbla balkar eller enkel balk med ring. Dessa flaggstänger är invändigt förstärkta med ett metallrör som går över balken, vilket gör att flaggstången ej bryts. Om avståndet mellan de dubbla balkarna är för litet för stångens rotdiameter, kan stången plattas till för att passa.

Hur lång skall en flaggstång vara?

Flaggstänger kan levereras i alla tänkbara längder, även om standardutbudet som representerar de mest efterfrågade längderna, är på mellan 6 och 18 meter.Som regel gäller att en tredjedel eller 3-4 meter av stången skall skjuta upp över den byggnad som den skall stå i anslutning till. Flaggans längd bör vara en fjärdedel av stångens längd, och vimpeln, en tredjedel av stångens längd.

Flaggstängerna levereras kompletta med Kula, lina, knape och markfäste

Och om en klassiskt vit flaggstång inte duger eller du vill matcha en byggnad eller företagsfärg så kan Formentas flaggstänger även fås i vafri färg enligt RAL-färgskalan eller i exklusiv metallic.

Strömblads marknadsför svenska flaggstänger – kända för sin höga och jämna kvalitet. De är tillverkade i åldersbeständig glasfiberarmerad polyester. Ett underhållsfritt material som kombinerar garanterad styrka och låg vikt med briljant finish. Styrkan kan illustreras av att de svenska flaggstängerna är testade i vindar ända upp till 80 meter per sekund, proven är utförda av SP (Statens Provningsanstalt).

Fortlöpande utvärderas nya material i tillverkningen, det handlar om att optimera kombinationen styrka, vikt, innovation och produktionskostnad. Denna utvärdering kommer att vara en ständig del i utvecklingen även imorgon.Tidigare var träflaggstången i senvuxen gran spridd och självklar, men den krävde mycket underhåll och 12 meter lång kunde den väga upp emot 100 kg, en modern flaggstång väger mindre än hälften av den vikten. Även om produktionen är stor så är tillverkningen fortfarande ett rent hantverk.

         Vill Du se våra flaggstänger ”live” – besök oss gärna i Partille eller se dem i offentliga miljöer runt om i Göteborg.

Strömblads representerar de ledande tillverkarna av svenska flaggstänger.

Scroll to Top